terug naar overzicht

Woluwe Valley Brussel

Marcel Thirylaan 79-81 - 1200 Brussel

Bouwen van appartementen

Opdrachtgever

Urbicoon

Architect

DDS & Partners architects bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

Democo nv

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Het project Woluwe Valley, gelegen aan de Marcel Thirylaan in Sint-Lambrechts-Woluwe, bestaat uit de renovatie -en verbouwingsgedeelte van een voormalig kantoorgebouw tot een residentieel gebouw. Op de begane grond blijft de commerciële indeling behouden (fitnessruimte, ...).

Structuur – specifieke kenmerken

Tijdens de werken worden er zoveel mogelijk dragende elementen behouden i.f.v. de nieuwe indeling. De bovenste verdiepingen worden verbouwd (afbraak en herindeling – nieuwe structuur). Aan de gevelzijde en binnentuin worden er terrassen voorzien uit architectonisch beton.

Sommige elementen worden volledig verwijderd en vervangen, andere worden verstevigd door de betonsectie van het element te vergroten. De fundering wordt versterkt d.m.v. micropalen daar waar nodig.

Gevelstructuur:                                                             

  • terrasopbouw voor -en zijgevel (excoskelet):

De diverse prefab-elementen (terras-elementen) liggen via tandoplegging op een wand/kolom-structuur.
De diverse wand/kolom-structuur-elementen worden per verdieping vastgelegd aan de achterliggende (bestaande) structuur. T.h.v. de hoeken Noordgevel – Oost/Westgevel worden deze terraselementen bevestigd dmv thermische onderbrekingen aan de ter plaatse te storten plaat

  • terrasopbouw binnentuin:

De terrassen worden opgelegd op een verdeelbalk (zie onderstaand detail). Deze verdeelbalk ligt op een kolom aan de buitenzijde en op een L-ijzer aan de binnenzijde (zijde bestaande structuur)